De Pieten konden niet wachten tot Sinterklaas er was; ze dansten alvast rondjes tussen de verzamelde kinderen. Even later kregen de klassen één t/m vier zelfs de voeten van de Sint in beweging met hun speciaal voor hem ingestudeerde dansje. Het jaarlijkse bezoek van de Goedheiligman aan de school was weer een groot feest.

Door Sander Grip, vader van Pepijn en Fiona

 

In zijn drukke agenda vindt de Sint elk jaar wel een gaatje voor de Vierambacht. De kinderen rekenen er inmiddels ook op: het schoolplein staat vol kleine hulppietjes. Hier en daar is er zelfs een klein Sintje te zien. Heel even is de spanning onder hen voelbaar. Hij komt toch wel? Strakke koppies speuren de straten rond het plein af.

En dan ineens huppelen er twee Pieten tevoorschijn. De kinderen juichen, de stemming zit er direct in. Met een beatbox op de schouders (geen zakken met cadeautjes en snoep?) dansen de Pieten tussen de kinderen door, één van hen danst de polka met de juffies. Ze geven links en rechts high fives. Iedereen zingt en springt en is zo blij. Als even later ook de Sint het plein opkomt, danst zelfs hij mee met zijn oude hits. En natuurlijk doet hij mee met de dans die de kleinste kinderen speciaal voor hem hebben ingestudeerd.

Het is nog even een schok voor juf Marina dat één van de Pieten verliefd blijkt te zijn op haar. Daar doet ze eerst nog stoer over, maar later gniffelt ze met rode konen: ‘Ik voel me vereerd dat je verliefd op mij bent, Piet.’

Hoewel deze ochtend de wind voor de verandering eens niet door de bomen waait en ook de striemende natte sneeuw wegblijft, is het toch nog behoorlijk koud. Sinterklaas en zijn Pieten gaan dus snel naar binnen. De kinderen snellen naar hun eigen klassen om op de Sint te wachten.

Daar gaat het feest natuurlijk verder. De hoogste groepen hebben surprises voor elkaar. Dat is natuurlijk supergezellig, al vindt Maud uit groep 6 het ‘wel jammer dat de Sint geen tijd had’ de bouwsels te bewonderen. Bij de kleinsten komt hij samen met zijn knechten gelukkig wel langs. Daar blijkt ook het mysterie van de zak opgelost. Fiona uit groep 1: ‘De Pieten hadden de zak met pepernoten en cadeautjes gewoon verstopt. Heel goed, hoor! Onder de doek bij de leeshoek!’ De kinderen uit groep 1 en 2 krijgen een kwartetspel. Ook in groep 3 en 4 zijn het spellen die uit de zak komen. ‘Vet cool’, roept Jonas uit groep 4: ‘Een heel leuk kaartspel met raadsels erop!’

Als alle pakjes uitgepakt zijn en de pepernoten verdeeld, moet Sinterklaas er alweer vandoor. Hij bedankt de kinderen voor de mooie dansjes en liedjes (volgens juf Carlijn kende de Sint veel van de nieuwe liedjes niet, maar vond hij ze heel mooi). En dan zwaait hij gedag en gaat de kleine stoet op pad naar een volgende school. Voor een volgend bezoek. Deze dag is voor de Sint en zijn Pieten nog lang niet voorbij.

 

Sinterklaas op bezoek