Tijdens 5 maandagmiddagen aan het begin van het jaar hebben kinderen uit groep 7 en 8 van de Plusklas van ‘De Vierambacht’ onderwijs gekregen van medewerkers van de Afdeling Klinische Genetica van het Erasmus Medisch Centrum (MC), Rotterdam.

Plusklas-klinische-geneticaDe kinderen hebben zowel praktisch als theoretisch les gehad. Ze hebben DNA uit aardbeien geïsoleerd, schimmels en bacteriën gekweekt en iets geleerd over hoe DNA in elkaar zit, overerving (genetica) en forensisch DNA onderzoek (dit is onderzoek waarbij je met behulp van DNA ongevallen en misdaden probeert op te lossen). De kinderen hebben ook hun eigen stambomen gemaakt die in één geval zelfs terug ging tot in de 16de eeuw!

Als afsluiting zijn de kinderen met hun leerkrachten op bezoek geweest bij het Erasmus MC (zie foto). Ze hebben zowel de nieuwbouw en onderwijs-centrum als de Afdeling Klinische Genetica bezocht. In het lab op de 24ste verdieping hebben ze geholpen met enzym en eiwit bepalingen en hebben ze naar zebravis embryo’s gekeken.

Het Erasmus MC hoopt hiermee de interesse van de kinderen in de wetenschap te stimuleren en dan met name in de genetica. We zijn erg onder de indruk van de kennis van de kinderen en we willen ze bedanken voor hun enthousiasme en belangstelling voor de leerstof. Daarnaast willen we juf Mara bedanken voor haar inzet en het organiseren van de lessen.

Mark Nellist, medewerker Klinische Genetica, Erasmus MC, en vader van Ilona (groep 1B)