Beste ouders en leerkrachten van De Vierambacht,

Op de ouderavond in september hebben we jullie aandacht gevraagd voor een plan om onze schoolpleinen groener te maken. Jullie, als ouders en leerkrachten, reageerden heel enthousiast (we hebben bijna negentig handtekeningen van jullie gekregen).

WAT HEBBEN WE SINDSDIEN GEDAAN
In oktober hebben we met kinderen en een paar ouders bloembollen en groene winterplanten geplant in de bakken op de pleinen
We hebben een facebook pagina gemaakt ‘De Vierambacht zet de bloemetjes buiten’, om samen informatie en ideeën te delen. www.facebook.com/devierambachtzetdebloemetjesbuiten
Op de kerstmarkt hebben we met de kinderen prachtige vogelhuisjes getimmerd en geschilderd.
We hebben gezorgd voor deelname van de groepen 4 aan de pilot van Groen doet Goed in R’dam “Je stad uit”. De kinderen gaan 29 januari De Ackerdijkse Plassen bezoeken en de schapen van Martin Oosthoek in Berkel Rodenrijs. Een programma van het IVN en de provincie Zuid-Holland om kinderen van 4 – 12 jaar (en hun ouders) meer in contact te brengen met de natuur en de stad met het land te verbinden.
In december hebben we onze ideeën en plannen met Daaf besproken. Onze gezamenlijke uitgangspunten zijn:
Kinderen verdienen een omgeving om optimaal hun talenten te benutten en te kunnen groeien en bloeien én daardoor goed presteren.
We willen het samen doen: met kinderen, leerkrachten, directie en ouders. Alleen dan kunnen we resultaat behalen.
Groen gaat voor ons ook over zorg en aandacht. Daarbij is het aantoonbaar goed voor de ontwikkeling van kinderen. Het begint bij zorg voor jezelf, voor elkaar (leefstijl), zorg voor de klas,  het gebouw, het schoolplein en zorg voor de omgeving. Betrokkenheid van iedereen bij de pleinen en omgeving door het groen kan hierbij helpen.
Verder hebben we de randvoorwaarden besproken voor beheer, inrichting, financiën en proces.
Daaf van de Wege heeft intussen het Management Team van de school geinformeerd en zijn enthousiasme gedeeld. Ook gaat hij op zoek naar leerkrachten met ‘groene vingers’.
WAT GAAN WE DOEN?
We gaan de komende maand starten met een verkenning op alle locaties door gesprekken met ouders, kinderen en leerkrachten. Daaruit volgt een globaal plan dat we vervolgens weer met Daaf gaan bespreken.
We willen graag een groene club oprichten ‘De Groene Hand’ met ouders/leerkrachten die actief willen bijdragen; handen uit de mouwen/in de aarde en ook mensen die willen helpen organiseren, geld inzamelen of iets lekkers koken.

 
WAT VRAGEN WE VAN JULLIE?
Heb je ideeën die je met ons wilt delen, wil je meedoen met ‘De Groene Hand’ of helpen organiseren? Laat het ons weten via de mail:
monique@mooba.nl, meriam.beek@gmail.com en volg ons op Facebook: www.facebook.com/devierambachtzetdebloemetjesbuiten

Samen gaat het ons lukken om de bloemetjes buiten te zetten.

Met vriendelijke en groene groet!

Meriam Beek  (06- 14150242 & Monique Banus (06-25511889)
(Jagerstraat)                 (Nozemanstraat)