Door Martine Herman (Ties en Dorien, middelbare school), Edwin van der Hoeven (Katrien en Klara, middelbare school, Lies 7B)

De De Jagerstraat - voorstel 09092014 Frontoffice hq 5

 

Vijf jaar geleden werd het nieuwe schoolgebouw aan De Jagerstraat  in gebruik genomen. Vanaf de straat valt het niet op, maar de school is ruim en overzichtelijk. De klaslokalen liggen rond een eigen theater met een tribune-trap en in het binnenterrein is een groot schoolplein.

Helaas is er aan de voorzijde van het gebouw geen fietsenstalling. Kinderen die niet om de hoek wonen en dus op de fiets komen, moeten voor hun fiets een plekje vinden aan het hekje (vol), tegen een boompje of langs de gevel. Iedere dag staan er ruim 60 fietsen bij de deur, vaak in meerdere rijen dik. Als ’s-middags de ouders om kwart over drie zich verdringen voor de deur, met of zonder grote stadsfiets vol kinderzitjes, tassen en bakken, ontstaat een verkeerschaos die we een basisschoolkind niet willen aandoen.

Na de overplaatsing van onze kinderen van de Nozeman naar de De Jagerstraat in groep 7, begonnen wij na te denken over een fietsenstalling. De Vierambacht dacht en denkt graag mee. Inmiddels zijn wij volop in gesprek met de gemeente. Wij hebben een fietsenstalling getekend die fietsen een plek geeft en die er daarbij ook leuk en groen uitziet.

Natuurlijk moet de fietsenstalling aan allerlei eisen voldoen. Daarover praten we nu met de gemeente en de bewoners van de De Jagerstraat.

Het voorstel is om voor de school vier autoparkeerplaatsen op te heffen en daar een fietsenstalling voor de kinderen te maken. Het trottoir wordt dan dus breder. Langs de rijbaan, als afscheiding met de rij fietsen, bouwen we een hek in de vorm van de leuning van de houten bruggetjes over de Heemraadssingel. Een boomstammenhek. Zo komt de grandeur van de prachtige singel ook een beetje naar het stadsstraatje met onze school. Op het trottoir willen we een aantal hele smalle bomen planten, dicht op elkaar. De Vierambacht krijgt een eigen ‘bos’ voor de deur. Vanuit de lokalen zien de kinderen groen (in plaats van de TV van de overburen).

Maar er is nog een lange weg te gaan. De buurt moet het ermee eens zijn dat er vier autoparkeerplaatsen worden gegund aan de kinderen, de gemeente stelt eisen aan veiligheid, robuustheid, ruimte voor kabels- en leidingen, de groeiomstandigheden van de bomen, aan de inspraak van de omwonenden, .

En….niet onbelangrijk…. zal het beheer noch de aanleg betalen.

Maandag 27 oktober is er een Bewonersavond. Natuurlijk heeft iedereen met kinderen op De Vierambacht ook belang bij een goede inrichting van de straat, met ruimte voor de fietsen! Kom dus meepraten en laat je stem horen

Komt allen!

De De Jagerstraat - voorstel 09092014 Frontoffice hq

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De De Jagerstraat - voorstel 09092014 Frontoffice hq 2De De Jagerstraat - voorstel 09092014 Frontoffice hq 3De De Jagerstraat - voorstel 09092014 Frontoffice hq 6